Ingredients
per 4 persones
- 400ml aigua (100ml per persona)
- 320g + 320g de farina de força
- 5g de llevat sec (10g de llevat fresc)
- 5g de mel (o sucre)
- 16g de sal
- una mica d’oli d’oliva (verge extra si pot ser)
Informació nutricional: 10,7 racions d’hidrats de carboni (HC) per porció de 264 grams sense comptar el que hi poseu a sobre.
Nota: consulteu la taula de racions per a més o menys persones
Procés d’elaboració
1- Barreja l’aigua, el llevat i la mel.
Deixa-ho reposar uns 10 minuts.
2- Afegeix el 50% de la farina i barreja-ho bé.
Ha de quedar una pasta força líquida i enganxosa.
Deixa-ho reposar tapat uns 30 minuts
3- Afegeix la resta de la farina i la sal
Remena-ho primer amb la cullera.
Ha de quedar una massa espessa.
4- Amassa-ho
Com que amb la cullera costa molt, t’has d’embrutir les mans.
Escampa-ho sobre el taulell net i amassa-ho amb les mans.
5- Amassa-ho durant uns 10 minuts
Cal anar incorporant tota la farina a la bola de massa.
Cada cop és menys enganxós
6- Un cop tinguis una massa no gaire enganxosa deixa-ho reposar tapat uns 30 minuts.
7- Passats els 30 minuts hi afegim una mica d’oli
Posa’t un xic d’oli a la ma i incorpora’l a la massa.
8- Un cop afegit l’oli t’ha de quedar una massa fina i no ha d’enganxar.
9- Talla la massa a parts iguals (d’uns 250-260g) i fes-he boles
10- Guarda les boles enfarinades en un recipient a la nevera entre 16-24 hores.
11- Estira la base
12- En el moment de fer la pizza, només cal estirar i posar-hi els ingredients que més t’agradin.
Estira-la amb les mans i si t’agrada amb vora, no l’aixafis del mig.
Nosaltres hi posem emmental a la vora.
13- Cou la pizza al forn preescalfat al màxim (270 o 300 graus si el forn hi arriba).
Pots utilitzar una pedra del forn.
La teva pizza feta a casa ja està llesta per menjar.
T’ha de quedar la vora cruixent.
Taula d’ingredients per diferents quantitats de pizzes
100ml aigua
80g + 80g de farina de força
2g de llevat sec (4g de llevat fresc)
2g de mel (o sucre)
4g de sal
Informació nutricional: 10,7 racions d’hidrats de carboni per pizza (264 grams aprox)
200ml aigua
160g + 160g de farina de força
3g de llevat sec (6g de llevat fresc)
3g de mel (o sucre)
8g de sal
Informació nutricional: 10,7 racions d’hidrats de carboni per pizza (264 grams aprox)
300ml aigua
240g + 240g de farina de força
4g de llevat sec (8g de llevat fresc)
4g de mel (o sucre)
12g de sal
Informació nutricional: 10,7 racions d’hidrats de carboni per pizza (264 grams aprox)
400ml aigua
320g + 320g de farina de força
5g de llevat sec (10g de llevat fresc)
5g de mel (o sucre)
16g de sal
Informació nutricional: 10,7 racions d’hidrats de carboni per pizza (264 grams aprox)
500ml aigua
400g + 400g de farina de força
6g de llevat sec (12g de llevat fresc)
6g de mel (o sucre)
20g de sal
Informació nutricional: 10,7 racions d’hidrats de carboni per pizza (264 grams aprox)
1000ml aigua
800g + 800g de farina de força
12g de llevat sec (24g de llevat fresc)
10g de mel (o sucre)
40g de sal
Informació nutricional: 10,7 racions d’hidrats de carboni per pizza (264 grams aprox)
podeu calcular les racions d’hidrats de carboni amb la calculadora a https://diabetx.cat/ca/calculadoraHC