Ingredients

per 4 persones

  • 400ml aigua (100ml per persona)
  • 320g + 320g de farina de força
  • 5g de llevat sec (10g de llevat fresc)
  • 5g de mel (o sucre)
  • 16g de sal
  • una mica d’oli d’oliva (verge extra si pot ser)

Informació nutricional: 10,7 racions d’hidrats de carboni (HC) per porció de 264 grams sense comptar el que hi poseu a sobre.

Nota: consulteu la taula de racions per a més o menys persones

Procés d’elaboració

1- Barreja l’aigua, el llevat i la mel.

Deixa-ho reposar uns 10 minuts.

2- Afegeix el 50% de la farina i barreja-ho bé.

Ha de quedar una pasta força líquida i enganxosa.

Deixa-ho reposar tapat uns 30 minuts

3- Afegeix la resta de la farina i la sal

Remena-ho primer amb la cullera.

Ha de quedar una massa espessa.

4- Amassa-ho

Com que amb la cullera costa molt, t’has d’embrutir les mans.

Escampa-ho sobre el taulell net i amassa-ho amb les mans.

5- Amassa-ho durant uns 10 minuts

Cal anar incorporant tota la farina a la bola de massa.

Cada cop és menys enganxós

6- Un cop tinguis una massa no gaire enganxosa deixa-ho reposar tapat uns 30 minuts.

7- Passats els 30 minuts hi afegim una mica d’oli

Posa’t un xic d’oli a la ma i incorpora’l a la massa.

8- Un cop afegit l’oli t’ha de quedar una massa fina i no ha d’enganxar.

9- Talla la massa a parts iguals (d’uns 250-260g) i fes-he boles

10- Guarda les boles enfarinades en un recipient a la nevera entre 16-24 hores.

11- Estira la base

12- En el moment de fer la pizza, només cal estirar i posar-hi els ingredients que més t’agradin.

Estira-la amb les mans i si t’agrada amb vora, no l’aixafis del mig.

Nosaltres hi posem emmental a la vora.

13- Cou la pizza al forn preescalfat al màxim (270 o 300 graus si el forn hi arriba).

Pots utilitzar una pedra del forn.

La teva pizza feta a casa ja està llesta per menjar.

T’ha de quedar la vora cruixent.

Taula d’ingredients per diferents quantitats de pizzes

100ml aigua

80g + 80g de farina de força

2g de llevat sec (4g de llevat fresc)

2g de mel (o sucre)

4g de sal

Informació nutricional: 10,7 racions d’hidrats de carboni per pizza (264 grams aprox)

200ml aigua

160g + 160g de farina de força

3g de llevat sec (6g de llevat fresc)

3g de mel (o sucre)

8g de sal

Informació nutricional: 10,7 racions d’hidrats de carboni per pizza (264 grams aprox)

300ml aigua

240g + 240g de farina de força

4g de llevat sec (8g de llevat fresc)

4g de mel (o sucre)

12g de sal

Informació nutricional: 10,7 racions d’hidrats de carboni per pizza (264 grams aprox)

400ml aigua

320g + 320g de farina de força

5g de llevat sec (10g de llevat fresc)

5g de mel (o sucre)

16g de sal

Informació nutricional: 10,7 racions d’hidrats de carboni per pizza (264 grams aprox)

500ml aigua

400g + 400g de farina de força

6g de llevat sec (12g de llevat fresc)

6g de mel (o sucre)

20g de sal

Informació nutricional: 10,7 racions d’hidrats de carboni per pizza (264 grams aprox)

1000ml aigua

800g + 800g de farina de força

12g de llevat sec (24g de llevat fresc)

10g de mel (o sucre)

40g de sal

Informació nutricional: 10,7 racions d’hidrats de carboni per pizza (264 grams aprox)

podeu calcular les racions d’hidrats de carboni amb la calculadora a https://diabetx.cat/ca/calculadoraHC

Deixa un comentari